איך הכל התחיל

שילוט ומיתוג לסביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית יותר
חברת משה שלום עיצובים בע״מ (m-s-design) שהחלה את דרכה מהסלון הביתי, הפכה עם השנים לחברה מצליחה הידועה בהפקת שלטים ושלל אפשרויות מיתוג מאירות עיניים. משלטים לעולם התיירות עברה החברה לפאר משרדים מובילים ולהפיק עבורם פתרונות עיצוביים במגוון חומרים, בדו ובתלת מימד, אשר מסייעים להשליט סדר בכל מקום – אך גם ליצור סביבה נעימה, מרשימה ומזמינה .

ליעונה מנקלי, בשיתוף משה שלום עיצובים בע״מ

שלטים וסימנים שונים נמצאים סביבנו משחר ההיסטוריה. חוקרים מצאו עדויות לשימוש בשלטי הכוונה כבר בתקופת האדם הקדמון, רו׳גום, אבנים, ציורי קיר, סימוני אש ועשן, קווי נאסקה בפרו ועוד – כל אלה נועדו לתקשר עם הסביבה והשאירו את חותמנו לבאים אחרינו. בהמשך יצרו ציירים ואומנים שלטים דקורטיביים לטובת סימון מרכולתם של אחרים, ועם ההתקדמות הטכנולוגית נוצרו יותר ויותר אמצעי שילוט בוהקים, מוארים ומזמינים, אשר משמשים לא רק את עולם הקמעונאות. המהפכה הדיגיטלית, בשנות השמונים של המאה הקודמת, סימנה מהפכה של ממש בכל הקשור לאופן יצירת השלטים. על כך מעיד משה שלום, יו״ר חברת משה שלום עיצובים בע״מ, שבתחילת דרכו היה מעצב בדים. ״18 שנים הייתי בענף הטקסטיל יחד עם שותפי לעסק, מכרנו בדים לבתי מסחר שונים״. הוא נזכר. ״בשנת 1983 ביקרתי בתערוכה בגרמניה בה ראיתי תוכנה גרפית ממוחשבת שיצרה שרטוטים גרפיים מושלמים. זה היה האות, מבחינתי, לפרוש מהשותפות ולהתוות לעצמי דרך חדשה״.
שלום, בוגר שנקר, החל לעצב ולייצר גרפיקה ממוחשבת לשלטים, ונדהם מהאיכות. ״עד אז הכל בענף הזה היה ידני. אנשים היו מציירים, חותכים, ופתאום ההדפסות הפכו זמינות ברגע אחד, והתוצאות היו מושלמות״, הוא מדגיש. הזדמנות הראשונה לעסוק בתחום באופן רשמי ניתנה לו, לדבריו, מן ההפקר. ״ניסיתי להיכנס לתחום שילוט רכבים ואוטובוסים, אבל החברות השונות היו סקפטיות ופחדו שהמדבקה תתקלף עם הזמן״, הוא מספר. ״יום אחד שבר אחד הצבעים את שתי ידיו, והזמינו אותי לבצע את העבודה. אני עוד זוכר איך עובדי המפעל עמדו מאחוריי ועצרו את נשימתם, בוחנים את עבודתי בפה פעור. ממוצע של שני ימי עבודה התקנתי את השילוט במלואו בחצי שעה. זה עזר לי לקבל דחיפה רצינית בעסקים, ובפרט בתחום שילוט אוטובוסים, משאיות ומיכליות״.
משילוט אינפורמטיבי לעיצוב פנים 
בשנת 1987 חנך שלום את העסק ויצר מדבקות בחיתוך פלוטר מסלון ביתו. במשך כ-14 שנים עבד בעיקר על רכבים ואוטובוסים ששימשו את ענף התיירות. שנת 2001 היוותה מפנה עבורו, עם פרוץ האינתיפאדה השנייה, שלוותה בקשיים כלכליים ובמכה אדירה לענף התיירות. בנו אריאל, בוגר לימודי עיצוב תעשייתי, חבר אל אביו לעסק, ויחד החליטו ״לשנות כיוון״ ולעבור לעולם עיצוב הפנים ומוצרי תלת מימד.
אריאל הבן, שמכהן כיום כמנכ״ל החברה, מספר כי בתחילת הדרך יצרו בעיקר הדפסות רחבות, ולאט לאט התוודעו לעולם התלת מימד ולחומרי הגלם השונים שיוצרים מוצר שלם ומרהיב. ״רכשנו מכונת CNC רחבה ומכונה לחיתוך בלייזר שחותכת אותיות מדויקות, בין השאר, והתחלנו לייצר פתרונות ברמה מוזיאלית ממש לטובת עיצובי פנים ועיצוב מסחרי״. הוא אומר.
אלו סוגים של פתרונות?
״החל מפתרונות מכירתיים לחלונות ראווה, שבהם אנחנו משלבים חומרי גלם שונים ויוצרים חלל מזמין ומושך את העין בזמני ביצוע קצרים, ועד מרחבים שלמים שאנחנו יוצרים עבור משרדים שונים. אנחנו עובדים, לדוגמא, עם חברות כמו שטראוס, עלית, כלמוביל, סלקום, פדקס, רמי לוי, יד שרה, עזר מציון ועם חברת נייקי כבר 15 שנה. לאחרונה יצרנו עבורם מעמדים יפהפיים עם טפטים רחבים ללא חיבורים ומתקני תצוגה מעוררים השראה. לפני שנה וחצי יצרנו את חללי העבודה עבור משרדי פוקס. לא תמיד אנחנו אלה שמתכננים את העיצוב, החברות הגדולות לרוב עובדות עם משרדי עיצוב שמכתיבים את השפה העיצובית, אבל אנחנו בהחלט מסייעים להביא רעיונות מרעננים לשולחן העבודה, מסייעים בענייני התכנון וכמובן הביצוע. אנחנו עובדים בקשר צמוד עם משרדי אדריכלות ועיצוב פנים, בסינרגיה לצורך מציאת פתרון מנצח עבור לקוחות הקצה״.
מהי החשיבות של השילוט והמיתוג עבור משרדים?
״בעיני החשיבות אדירה ממש. המיתוג ועיצוב הפנים עוזרים להפוך מקום ריק או סטנדרטי למקום יפה שמחבר את העובד לסביבה שלו, לערכי בית העסק, המותג או החברה. כבר הוכח שבכוחו של העיצוב לייצר סביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית – כך שהרווח הוא של כולם. כאשר עובדים מגיעים למקום שנעים לעבוד בו, עם אזורים חברתיים ופינות ישיבה מעוררות השראה – אז האווירה הרבה יותר מזמינה ומכבדת. בסופו של דבר בעזרת חשיבה יצירתית, צבעים וגרפיקה ייחודית – אפשר להשיג אווירה מרשימה ולרתום את העובד לטובת ״הבית השני שלו״. ויש כמובן גם אספקטים נוספים, כמו פתרונות אקוסטיים, אשר מסייעים ליצור סביבה פתוחה, כזו אשר סופגת רעשים, אחד ההיבטים החשובים ביותר הינו תכנון ההכוונה והעיצוב, אותו אנחנו פותרים בשלב הפנלוגרמה, והרי הוא ההכוונה הפיזית של הקהל וכן תכנון העמדה. זה קריטי במיוחד לעסקים כמו בתי מלון או בתי ספר ולאחרונה עשינו את תכנון השילוט וההכוונה גם עבור מרכז אימוני כדורגל חדשני, שהינו בית לשחקנים מהשורה הראשונה ולאלפי אוהדים. העיצוב, ההכוונה והנראות מייצרים חוויה אחרת לגמרי לקהל. התחום הזה מאוד עשיר, ואנחנו תמיד עם הפנים קדימה״.

השאירו פרטים עכשיו
אולי יעניין אותך גם:
איך הכל התחיל

שילוט ומיתוג לסביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית יותר חברת משה שלום עיצובים בע״מ (m-s-design) שהחלה את דרכה מהסלון הביתי, הפכה עם השנים לחברה מצליחה הידועה בהפקת

קרא עוד >>
מדהים זה לא תמיד יקר
מדהים זה לא תמיד יקר

עיטוף רכבים הינה המומחיות שלנו, נהוג לעטוף רכבים בעיטוף חלקי או מלא, עם או בלי חלונות, כתלות בעיצוב הנבחר ובתקציב העומד לרשותך. ניתן להשתמש במדבקות

קרא עוד >>
שלטי פח
שלטי פח

שילוט פח הינו בעל עלות הייצור הנמוכה ביותר ולכן הינו הנפוץ ביותר בענף השילוט לעסקים. שלטי הפח מתאימים בעיקר לשילוט חוצות (שילוט חיצוני לעסקים, מבנים

קרא עוד >>